مراقبت های بعد از ارتودنسی

انتشار محتوا: ۴ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۲:۲۰:۱۵ قبل از ظهر
ارتودنسی درمانی زمان بر میباشد که با هدف اصلاح فرم قرار گیری دندان های شما انجام میشود. برای بازسازی خط لبخند و رفع مشکلات نا…

ارتودنسی درمانی زمان بر میباشد که با هدف اصلاح فرم قرار گیری دندان های شما انجام میشود. برای بازسازی خط لبخند و رفع مشکلات نا منظمی دندان ها نیاز به ارتودنسی دارید. در ادامه ی این مقاله برای جلوگیری از مشکلات ثانویه پس از درمان ارتودنسی، مراقبت های بعد از ارتودنسی برای شما عزیزان توضیح داده شده است.
مراقبت های قبل از ارتودنسی

قبل از هر کاری باید در مورد ارتودنسی اطلاعاتی داشته باشید، با مراجعه به سایت دکتر ندا جوشن میتوانید اطلاعات خود را درباره ارتودنسی به روز کنید. انتخاب یک متخصص ارتودنسی خبره و با تجربه جهت برطرف کردن مشکلات دندانی شما یکی از اصلی ترین اقدامات قبل از شروع درمان ارتودنسی میباشد.

با اشنایی کامل در رابطه با انواع روش های ارتودنسی میتوانید بهترین روش ارتودنسی را با مشاوره ی متخصص ارتودنسی خود برگزینید. اگر چه انتخاب بهترین شیوه ی ارتودنسی در نهایت با تجویز متخصص ارتودنسی شما انجام میشود.
مراقبت های حین ارتودنسی

پس از قرار دادن براکت ها یا پلاک ارتودنسی داخل دهان، مراقب های حین ارتودنسی آغاز میشود. از این پس دیگر مجاز نیستید غذا های چسبناک و سفت و رنگی بخورید. در صورت مصرف مواد غذایی گفته شده براکت ها یا پلاک ارتودنسی آسیب دیده یا دچار تغییر رنگ میشود.

پس از هر وعده ی غذایی میبایست که دندان های خود را کاملا پاکیزه کنید. اگر پلاک ارتودنسی دارید، باید آنرا خارج کرده و شستشو دهید و اگر سیم و براکت دارید، میبایست بین دندان های خود را با مسواک مخصوص ارتودنسی و نخ دندان به خوبی پاکیزه نمایید.

توصیه های متخصص ارتودنسی خود را جدی بگیرید تا دچار پوسیدگی دندان در حین یا بعد از ارتودنسی نشوید.
مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان

ارتودنسی درمانی دقیق، زمانبر و علمی میباشد که باید توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. برای دستیابی به نتیجه بهتر پس از درمان میبایست از دندان های خود حین و بعد از ارتودنسی مراقبت کنید.

در ادامه ی مقاله مراقبت های بعد از ارتودنسی به صورت دقیق و تفکیک شده برای شما توضیح داده شده است.
مراقبت های روز اول ارتودنسی

در روز اول جایگذاری بریس ها انجام میشود که اصلا دردناک نیست. برای اطمینان از محکم شدن براکت های ارتودنسی به روی دندان های شما، میبایست تا چند ساعتی چیزی نخورید و نیاشامید. درد به خصوصی در روز اول به سراق شما نمیآید ولی ممکن است دندان هایتان کمی حساس شوند.

حساس شدن دندان ها به معنی شروع فرایند ارتودنسی میباشد و جای نگرانی ندارد. بهتر است برای روز اول از رژیم غذایی سبک و نرم استفاده کنید.
مراقب های سه روز اول ارتودنسی

در سه روز اول ارتودنسی به دلیل اینکه دندان هایتان به فشار و نیروی حاصل از ارتودنسی عادت ندارند، ممکن است کمی حساس شوند و درد بگیرند. ارتودنسی با از بین بردن تعادل فشار بین لب و گونه و دندان و نیرو وارد کردن به دندان ها باعث میشود که دندان ها به جهت مورد نظر حرکت کنند.

برای کاهش درد سه روز اول ارتودنسی میتوانید از متخصص خود بخواهید که موم یا سیلیکن برای شما تجویز کند تا روی بریس های ارتودنسی بگذارید.

استفاده از دارو های مسکن ضد درد بدون نسخه مانند ژلوفن نیز میتواند برای کاهش درد شما موثر واقع شود. شستشو با اب گرم و نمک نیز درد شما را کاهش میدهد.
مراقبت های هفته اول ارتودنسی

بعد از گذشت یک هفته دیگر دندان های شما به نیرو های ارتودنسی عادت کرده اند و دردی دیگر به سراق شما نمی اید، بنابراین غذا خوردن راحت تر شده و دیگر چیزی باعث اذیت و ازار شما نمیشود.

اگر توجه خاصی به بریس ها نداشته باشید، فراموش میکنید که در دهان شما بریس ارتودنسی قرار داده شده است. پس از گذشت یک هفته ممکن است متخصص ارتودنسی از شما بخواهد که به مطب وی بروید و ویزیت شوید. یکی از مهم ترین اقدامات حین ارتودنسی تایم بندی مناسب برای ویزیت های متخصص ارتودنسی میباشد.
نحوه ی مراقبت از دندان ارتودنسی شده

دندانی که ارتودنسی شده بیشتر از دندان های عادی افراد نیازمند مراقبت های بعد از ارتودنسی میباشند.

با قرار گرفتن بریس های ارتودنسی داخل دهان، فضای مناسب جهت گیر افتادن مواد غذایی و تجمع باکتری فراهم میشود. بیماران میبایست برای جلوگیری از پوسیدگی دندان هایشان بهداشت دهان و دندان خود را بیشتر از قبل رعایت کنند. با استفاده ی درست از مسواک، دهانشویه، نخ دندان، و غیره میتوانید در این امر کوشا باشید.
مسواک زدن

بیماران باید از مسواک نرم استفاده کنند و هر سه ماه ترجیحا مسواک خود را استفاده کنند. در صورت استفاده از مسواک باید روش اصولی که متخصص ارتودنسی بیان میکند را اجرا کنید.

بهترین روش مسواک زدن اینکونه است که مسواک را با زوایه ۴۵ درجه در محل شیار لثه ای خود قرار دهید، با حرکات ویبره ای سعی کنید که مو های مسواک را داخل لثه ی خود بفرستید، در نهایت مچ دست خود را به سمت بیرون بچرخانید و سطح دندان را جارو کنید.

استفاده از مسواک برقی کار شما را خیلی راحت تر میکند اما باید بدانید که برای هر دندان حدودا دو یا سه بار باید اقدام فوق را انجام دهید.
 نخ دندان

نخ دندان یکی از واجبات رعایت بهداشت هر فردی میباشد. در افراد عادی نخ دندان از بین دندان ها رد شده و به زیر طوق دندان ها میرود و با تکیه بر سطح دندان ها مواد غذایی که تجمع پیدا کرده اند را به خارج هدایت میکند.

در افرادی که ارتودنسی کرده اند نخ دندان مخصوصی به نام سوپر فلاس استفاده میشود، این نخ دندان اینکونه است که با نوک سفتی که دارد از زیر براکت ها رد شده و به محل مورد نظر ورود میکند و آنجا را تمیز میکند.
دهانشویه

دهانشویه میبایست به تجویز دندان پزشک استفاده شود، زیرا اکثر دهانشویه ها پس از مدت زمانی میتوانند رنگ دندان های شما را تغییر دهند. استفاده سر خود از دهانشویه جهت تمیز کردن دندان ها اصلا توصیه نمیشود و به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین نخ دندان و مسواک شود.

استفاده معمول از دهانشویه جهت دستیابی به هدف مورد نظر اکثرا یک هفته میباشد.
خمیر دندان ارتودنسی

برای اینکه زیر براکت های شما پلاک و باکتری تجمع نکند میبایست از خمیر دندانی استفاده کنید که به خوبی کف بکند و قدرت تمیز کردن بالایی داشته باشد، همچنین خمیر دندان مخصوص ارتودنسی میبایست که فلوراید در ترکیب خود داشته باشد.

فلوراید موجود در خمیر دندان مخصوص ارتودنسی جهت کمک به حفظ ساختار مینای دندان ها میباشد.
بعد از ارتودنسی چه بخوریم؟

یکی از مهم ترین سوالات بیماران پس از ارتودنسی این است که چه بخورند؟ مراقبت های بعد از ارتودنسی شامل رژیم غذایی نیز میباشد. به محض قرار گرفتن براکت های ارتودنسی داخل دهان رژیم غذایی شما میبایست تغییر بکند و به سمت غذا های نرم پیش برود.

بهتر است یک لیست از غذا های نرم تهیه کنید و در دوران درمان ارتودنسی از آنها استفاده کنید. در ادامه ی مقاله خوراکی های ممنوع و مفید در حین دوران ارتودنسی برای شما توضیح داده شده است.
خوراکی های ممنوع در ارتودنسی

به طور کلی غذا های چسبناک، رنگی، سفت، قندی بهتر است خورده نشود اما به صورت کلی از مواد غذایی زیر باید خودداری شود:
آجیل و خشکبار:

به هیچ عنوان نباید پوست اجیل و خشکبار را با دندان هایتان بشکنید، حتما با دست شکسته و به قطعات کوچک تقسیم کنید و سپس مصرف کنید.
پاپ کورن:

ذرت بود داده یا پاپ کورن میتواند بین فضای دندان های شما و براکت های ارتودنسی گیر کند و علاوه بر تجمع باکتری باعث التهاب لثه های شما هم بشود. خارج کردن ذرات باقی مانده پاپ کورن به شدت سخت و طاقت فرسا میباشد.
ادامس و آبنابت:

از خوردن غذا های چسبناک به طور کلی باید خودداری کنید، زیرا بریس های ارتودنسی را از جا در می آورد. از خوردن غذا هایی مثل پیتزا با پنیر زیاد، ساندویچ، کلوچه، بلال، ته دیگ، کباب سفت به شدت باید خودداری کنید. به هیچ عنوان یخ نجوید زیرا ارتودنسی شما را نابود میکند. بهتر است سبزیجات خام و میوه ها را به قطعات ریز تقسیم کرده و به راحتی میل کنید همچنین قبل از خوردن میوه های هسته دار حتما هسته های آنرا جدا کنید.
خوراکی های مفید برای ارتودنسی

بهترین خوراکی های مفید برای ارتودنسی غذا های نرم میباشد. بهتر است قبل از شروع فرایند ارتودنسی لیست غذای های نرمی که در پایین گفته شده و همچنین خودتان میدانید را تهیه کنید و نوش جان کنید.

     انواع سوپ ها
     برش های کوچک نان، بیسکوییت، تورتیلا
     لبنیات، پودینگ، ماست، پنیر نرم
     گوشت سفید و قرمز به قطعات کوچک و نرم
     غلات مثل برنج و پاستا و نودل
     غذا های دریایی به شرط اینکه خار هایشان گرفته شود.
     انواع سبزیجات بخار پز
     سبزیجات سفت به صورت قطعه قطعه کوچک
     میوه ها مثل موز، گلابی، پوره سیب، پرتقال
     هندوانه و طالبی
     شیرینی جات نرم و کوچک  و غیر چسبنده
     ژله و کره بادام زمینی

در شروع دوران ارتودنسی تغییر رژیم غذایی بسیار سخت میباشد اما پس از مدتی با رعایت کردن مراقبت های بعد از ارتودنسی میتوانید به این مهم دست پیدا کنید.

 مراقبت های ارتودنسی پس از پایان درمان ارتودنسی میبایست به صورت امری عادت گونه برای شما تبدیل شود، زیرا استفاده از رژیم غذایی نرم و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان امری نیست که برای بعد از ارتودنسی به کار نیاید. به صورت قانون میبایست همه ی افراد در جهت حفظ بهداشت دهان و دندان خود کوشا باشند.
 سوالات متداول:

بهترین روش مراقبت های بعد از ارتودنسی چیست؟

بهترین روش مراقبت های بعد از ارتودنسی استفاده مداوم و درست از مسواک، نخ دندان و دهانشویه میباشد.

چه غذا هایی به عنوان مراقبت های بعد از ارتودنسی نباید مصرف شود؟

غذا های چسبناک، رنگی، سفت مثل نان خشک، خشکبار و غیره بهتر است استفاده نشود.

از چه طریقی مراقبت های بعد از ارتودنسی را بدانیم؟

با مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی میتوانید مشاوره های لازم را جهت بهترین روش مراقبت های بعد از ارتودنسی دریافت کنید. با مراجعه به سایت دکتر ندا جوشن میتوانید اطلاعات خود را در زمینه ارتودنسی ارتقا دهید.

تمامی حقوق محفوظ و به "وب سایت دکتر مجتبی سلطانیان زاده" تعلق دارد.
طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس